Fullajtár Andrea

Fullajtár Andrea, a magyar színházi élet kivételes színésznője, egyedülálló tehetséggel és sokoldalúsággal rendelkezik. Pályafutása során számos tragikus és komikus szerepet megformált, és elnyerte a szakma legnagyobb elismeréseit. Ismerjük meg közelebbről ezt a kivételes művészt.

1973-ban született Budapesten. Eredetileg magyar–francia szakos tanárnak készült, de sorsa úgy hozta, hogy a színészet felé fordult. Két évet töltött a Nemzeti Színiakadémián Csernus Mariann tanítványaként, majd újra jelentkezett, amikor Zsámbéki Gábor indított osztályt. 1997-ben végzett a színészképző intézményben, és azóta a magyar színházi élet meghatározó alakja.

Fullajtár Andrea elsősorban tragikus szerepek megformálásáról ismert, de lehetőséget kapott komikus szerepek eljátszására is. Az ő nevét gyakran emlegetik Tőkés Anna és Lukács Margit utódjaként. Számos darabban játszott, amelyek közül többet a közönség iskolapéldaként emleget. A tehetsége és sokoldalúsága miatt számos rangos díjat nyert.

Színházi karrierje során számos kiemelkedő szerepben tűnt fel. Olyan darabokban játszott, mint Shakespeare “Macbeth,” Henrik Ibsen “A vadkacsa,” vagy Arthur Schnitzler “Távoli vidék.” Rendkívüli tehetségének köszönhetően mindig kiválóan teljesített a színpadon, és számos kritikusi díjat és elismerést zsebelt be.

A filmvásznon is megmutatta tehetségét olyan produkciókban, mint “Valami Amerika,” “Rosszfiúk,” vagy “Nyócker!” A képernyőn is kiválóan szerepelt, és filmjei széles körben népszerűek lettek.

Fullajtár Andrea a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tevékenykedett, ahol osztályvezető tanárként dolgozott Zsámbéki Gábor mellett a színművész szakon. 2012-ben abszolutóriumot szerzett az egyetem doktori iskolájában, bár doktori disszertációját még nem fejezte be.

Magánéletében szintén érdekes részletek találhatók. Nagyanyja, Galló Olga, Auschwitz túlélő volt, és a tábori életéről naplót vezetett, amit “Tíz hónap Babilon” címmel könyv formájában is kiadtak. Fullajtár Andrea-nak 2004-ben született fia, Gergő.

A Magyar Színházi Élet Kivételes Személyisége Fullajtár Andrea pályafutása során kivételes színházi tehetséget mutatott meg. Tragikus és komikus szerepekben egyaránt briliált, és képviselte a magyar színházi világ egyedülálló sokszínűségét. A nézők és a kritikusok is tisztelettel és elismeréssel tekintenek rá, és neve örökre beíródik a magyar színházi történelembe.